Levensmiddelentechnologie (5)
morgen verzonden
Kweekvlees, fake vlees en pizza's uit de printer
Over de toekomst van ons voedsel
2020 || Paperback || Sebastiaan van de Water || New Scientist
Wat we eten gaat de komende jaren drastisch veranderen. Ons huidige voedselpatroon is onhoudbaar, maar gelukkig schiet de technologie te hulp. Gaan we binnenkort allemaal aan de insecten? Welke bizarre mogelijkheden bieden in het lab gekweekt vlees? Kweken we het gros van onze smaakrijke gewassen in paars verlichte flatgebouwen waar geen zonnestraal bij kan? Printen we thuis pizza’s met een 3D-voedselprinter? En hoe zit het eigenlijk met de lang geleden beloofde maaltijdpillen? Dit nieuwe d...
morgen verzonden
Proeven van succes
Sensorisch onderzoek: technieken, procedures en toepassingen
2020 || Hardcover || Joep Brinkman || Clou MOA
morgen verzonden
Leugens op mijn bord
2022 || Paperback || IJsbrand Velzeboer || Scienta Nova
morgen verzonden
De praktijkbouwer (Printing on demand)
2019 || Paperback || Gilbert Baetslé || Academia Press || met inkijkexemplaar
Dit boek is een onmisbare bevattelijke leidraad voor al wie geïnteresseerd is, of direct of indirect betrokken is bij de technologie van het bierbrouwen: de bedrijfsleider, de ingenieur, de operator, de laborant, de man op de vloer en niet in het minst de hobbybrouwer. Geen receptuur voor bieren op maat en smaak, geen vlucht in de doolhof van biochemische pathways waartoe de bierbrouwerij zich zo goed leent, maar een onderbouwde analyse en synthese om elke handeling, elk stadium beter te beg...
morgen verzonden
The future of food
Een nieuw recept voor de voedingssector
2021 || Hardcover || Jorg Snoeck e.a. || Lannoo
Dat er wat moet veranderen aan wat we eten en hoe we dat eten produceren, daarover zijn steeds meer experts het eens. Want de gevolgen van de intensieve veehouderij voor het klimaat en het milieu zijn niet meer te ontkennen. De bio-industrie en dierenwelzijnsorganisaties staan al geruime tijd op gespannen voet met elkaar. En ook de impact van de industriële visserij op onze oceanen wordt steeds duidelijker. Overconsumptie heeft geleid tot een tweede pandemie: obesitas. Deze ontwikkelingen ro...