Zoekfilters

Verschijningsjaar
2024 (3)
2021 (2)
Verschijningsvorm
Paperback (3)
Hardcover (2)

Geschiedenis algemeen (5)

39,95
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Paradijsvogels in cultuur en natuur

afbeeldingen uit Richard Bowdler Sharpe's Birds of Paradise (1891-1898)

2021 || Hardcover || Alexander Reeuwijk e.a. || Sterck & De Vreese || met inkijkexemplaar

INLEIDING DOOR ALEXANDER REEUWIJK EN STEVEN VAN IMPE

39,90
Vandaag besteld,
morgen verzonden
met 5% korting 37,91
+
Bestel

Spiegels van Rome

Gids in zeven eeuwig actuele thema’s

2024 || Hardcover || Sandrina Bokhorst || Sterck & De Vreese

Rome is heel veel, mooi en groot. Die overdaad nodigt uit om de stad steeds opnieuw te bezoeken en voedt het verlangen om Rome dieper te doorgronden. Letterlijk en figuurlijk zijn er nog vele lagen te ontdekken.

Om toegang te krijgen tot die verborgen schatten presenteert historica Sandrina Bokhorst een andere manier om naar Rome te kijken. Haar aanpak: stel de juiste vragen aan de geschiedenis en kijk vervolgens in de spiegel die de antwoorden je voorhouden. In zeven eeuwig actuele thema’...

24,90
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

In haar voetsporen

Op zoek naar onze voormoeders

2021 || Paperback || Maarten Larmuseau e.a. || Sterck & De Vreese || met inkijkexemplaar

Familiegeschiedenis wordt nog vaak geschreven

vanuit een mannelijk standpunt; vrouwen

spelen hierin meestal slechts een bijrol.

De vrouwelijke variant van een voorvader

– ‘voormoeder’ – veroverde pas sinds kort een

plaats in het woordenboek. Toch bestaan er

voldoende bronnen om het leven van onze

voormoeders te reconstrueren: familieverhalen,

archiefdocumenten, erfstukken, DNA …

Als bewijs nemen we je mee op onze zoektocht

naar enkele gewone voormoeders, die allen op

hun eigen manie...

21,90
Vandaag besteld,
morgen verzonden
+
Bestel

Wat eten we vandaag?

Eetcultuur in Neerland door de eeuwen heen

2024 || Paperback || Judith Brouwer e.a. || Sterck & De Vreese

Iedereen eet, maar wat we eten en waarom verschilt van mens tot mens. Ons eten staat centraal in veel socio-economische, politieke en culturele debatten. Waar gaan deze discussies precies over? Kunnen we eigenlijk wel spreken van een typische Nederlandse eetcultuur?

De auteurs van Wat eten we vandaag? brengen vanuit verschillende disciplines eetcultuur in Nederland en Nederlandse eetcultuur in het buitenland ter tafel. Ze duiken de geschiedenis in van de culinaire diplomatie, onderzoeken de ...

29,90
Vandaag besteld,
morgen verzonden
met 5% korting 28,41
+
Bestel

Leuven en zijn colleges

Trefpunt van intellectueel leven in de Nederlanden (1425-1797)

2024 || Paperback || Edward De Maesschalck || Sterck & De Vreese

Studenten komen al eeuwenlang uit alle windstreken van de Lage Landen naar de Katholieke Universiteit Leuven (gesticht in 1425). Van Artesië in het zuiden tot Friesland in het noorden. Filips Willem, zoon van Willem van Oranje, Marnix van Sint-Aldegonde, Johan van Oldenbarnevelt, Erasmus, Dodoens, Vesalius, Mercator, zelfs paus Adrianus van Utrecht, zaten er op de studiebanken. Leuven was hét trefpunt van het intellectuele leven in de Nederlanden. Edward De Maesschalck geeft een verrassend ...