Eten en drinken algemeen (5)
Colorful cooking
40 gerechten die iedereen kan maken
2024 || Hardcover || Sergio Herman || Nijgh & Van Ditmar
Met dit boek wil Sergio niet alleen zijn passie voor koken delen, maar ook een boodschap van durf en creativiteit overbrengen. Hij moedigt thuiskoks aan om te experimenteren met kleur, smaak en textuur, en om hun eigen culinaire avonturen te omarmen met dezelfde levendigheid en hetzelfde enthousiasme als hijzelf.
Daarnaast deelt hij persoonlijke anekdotes over de veelbewogen jaren die hij achter de rug heeft en laat zien hoe deze recepten een keerpunt vormen in zijn leven.
Solo
Recepten en tips voor als je het rijk alleen hebt
2024 || Hardcover || Emma de Thouars || Nijgh & Van Ditmar
Alle singles verzamelen! Emma de Thouars kookt al
jaren voor zichzelf en doet niets liever. In Solo deelt ze recepten en geeft ze slimme tips over boodschappen doen voor één en restjes opmaken. Want in je eentje krijg je natuurlijk nooit die hele bloemkool/spitskool/zak spinazie of dat blik bonen op.
Verwacht veel lekker-op-alles-sauzen en groenten die je op verschillende manieren kunt verwerken zodat je nooit de hele week hetzelfde hoeft te eten. Met realistische recepten, want ja, koken v...
Canapé
Kleine elegante gerechten voor lunch en diner
2024 || Hardcover || Janneke Philippi || Nijgh & Van Ditmar
Een canapé is een klein en elegant klassiek gerecht uit de Franse keuken. Janneke houdt niet zozeer van de complexe bereidingen uit deze keuken, maar wel van de verfijnde intense smaken. Vertrouwde ingrediënten en eenvoudige bereidingstechnieken maken deze vaak klassiek geïnspireerde recepten tot een succes.
Van artisjokrillette met toast, coquilletartaar met limoencrème en tot gegratineerde paddenstoelen met salie en brie en aardpeerrösti met sukade en oude kaas. Jannekes teksten over b...
Etenstijd!
Hapklare culinaire zaken
2024 || Paperback || Teun van de Keuken e.a. || Nijgh & Van Ditmar
Al twee jaar presenteren Yvette van Boven en Teun van de Keuken de succesvolle podcast Etenstijd!: over lievelingskost, koken, ingrediënten, voedselproductie, tafelmanieren, restaurantbezoek en alles wat tussendoor nog verder ter tafel komt. Van aardappel tot zeezout en van aanrechtkastelen tot zuurkool: Teun en Yvette vinden er iets van, weten er iets van of zeggen er iets zinnigs over.Dit boek staat vol wetenswaardigheden en geruststellende woorden voor moeilijke kookhandelingen, grote wij...
morgen verzonden
Easy
Simpel, snel & voor elke dag: de beste recepten uit Libelle
2024 || Paperback || Yvette van Boven || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar
Al ruim twaalf jaar schrijft Yvette wekelijks recepten
voor Libelle. Haar recepten zijn altijd
door iedereen te bereiden en de boodschappen
ervoor moeten overal in Nederland te koop zijn.
Alles simpel, heel lekker, makkelijk, en natuurlijk
altijd verrassend.
Gerechten die het hele jaar door in een handomdraai
op tafel staan, voor een makkelijke
maandag in de lente, een doodgewone dinsdag in de
zomer, een donkere donderdag in de herfst of een
vrolijke vrijdagmiddag in hartje winter.