Zoekfilters
Eten en drinken algemeen (3)
morgen verzonden
Kookboek van de Gouden Eeuw
2023 || Paperback || Manon Henzen || Het Zwarte Schaap
Dit is het eerste toegankelijke kookboek over de keuken van de Gouden Eeuw. In de voor de Noordelijke Nederlanden uitbundige 17e eeuw zagen de eerste Nederlandse kookboeken het licht. De recepten die Manon Henzen voor dit boek heeft verzameld, dateren uit die tijd en zijn afkomstig uit Nederland, België en Frankrijk. Voor de 21e-eeuwse lezer (en kok!) zijn ze van een moderne twist voorzien.
De keuken van de Gouden Eeuw was aromatisch en kruidig, dankzij het vele gebruik van specerijen (afkom...
morgen verzonden
Ja, dát was lekker!
Koken in de jaren vijftig en zestig
2018 || Hardcover || Frank Noë || Het Zwarte Schaap
Het leven in de jaren na de oorlog was simpel en overzichtelijk. En dat gold ook voor wat we aten. Kaantjes op brood. Lammetjespap. Bloemkool met een deksausje. Macaroni met SMAC en tomatenpuree. Dat laatste was dan ook het meest exotische wat op tafel werd gezet. Het was vaderlandse kost wat we aten. De griek, de japanner, de vietnamees? Dat waren nog gewoon buitenlanders, geen restaurants. Van olijfolie had niemand gehoord, of het moest zijn dat je er ontzettend van aan de dunne raakte. Klo...
morgen verzonden
Kookboek van Zeeland
Alikruiken, mosselen, babbelaars en andere Zeeuwse streekgerechten
2018 || Hardcover || Nelly De Zwaan || Het Zwarte Schaap