Zoekfilters
Eten en drinken algemeen (4)
maandag verzonden
Diner
Een jaar samen aan tafel
2021 || Hardcover || Barbara Serulus e.a. || Luster Uitgeverij || met inkijkexemplaar
In DINER spat het plezier van samen eten en koken voor de mensen die je graag ziet van elke pagina. Elk hoofdstuk geeft je inspiratie voor een volledig diner, van aperitief tot dessert.
Het boek staat vol indrukwekkend lekkere gerechten waarvoor je niet heel de avond in de keuken moet staan en tips om zoveel mogelijk kookwerk te doen voor de gasten arriveren.
De focus ligt op seizoensgebonden en lokale producten. Groenten spelen de hoofdrol, maar er is ook plaats voor boter, vis, vlees en and...
maandag verzonden
Authentieke Belgische cafés
2021 || Hardcover || Regula Ysewijn || Luster Uitgeverij
Dit boek is een ode aan de authentieke cafés in België, aan de cafébazen en -bazinnen die er achter de toog staan, en aan de stamgasten die er hun pintjes komen drinken. Het is ook een pleidooi om zorgzaam om te springen met het Belgische café-erfgoed; we beschouwen de cafés immers al veel te lang als vanzelfsprekend, waardoor ze erg kwetsbaar zijn geworden, ondanks hun belang voor de gemeenschap en de cultuurgeschiedenis.
Regula Ysewijn is een Belgisch schrijfster, culinair historica e...
De weg van de smaak: het officiële Umamido kookboek
2021 || Hardcover || Guy Quirijnen e.a. || Luster Uitgeverij
maandag verzonden
WAT ZULLEN WE DRINKEN
de juiste drank voor het juiste moment
2016 || Hardcover || Joachim Boudens || Luster Uitgeverij || met inkijkexemplaar
Topsommelier Boudens vertelt hoe je de ideale dranken kies voor elke gelegenheidJoachim Boudens is sommelier van driesterrenrestaurant Hertog Jan en werd benoemd tot Belgian Beer Ambassador 2013. In dit boek deelt hij zijn kennis over en zijn passie voor dranken, en een heleboel praktische tips over foodpairing, schenken, bereiden en bewaren. Niet alleen wijnen komen uitgebreid aan bod, maar ook bieren, cocktails en niet-alcoholische dranken. De recepten voor zelfgemixte dranken van Joachim z...