Eten en drinken algemeen (8)
maandag verzonden
Het grote wildplukboek (Heruitgave)
Eten uit de natuur
2021 || Hardcover || Edwin Flores || Bertram + de Leeuw Uitgevers BV || met inkijkexemplaar
Herziene gebonden editie van 'Het grote wildplukboek'. Het is hip en trendy, je eigen eten sprokkelen in de natuur. Maar hoe pak je dat aan?
Edwin Florès beschrijft in dit boek de geheimen van het wildplukken. Hij neemt je mee van het groene bos naar de zilte kust en legt uit dat er veel meer te plukken valt dan alleen bramen, vlier- of bosbessen. Hij behandelt meer dan 200 wilde eetbare planten, bessen, noten, wortels en paddenstoelen. Waar moet je op letten? Wat kun je wél eten en waar m...
maandag verzonden
Van aardappel tot zeewier
De kunst van lekker koken
2023 || Hardcover || Eke Mariën e.a. || Bertram + de Leeuw Uitgevers BV
Waarom worden groenten zacht als je ze kookt, maar eieren hard? Hoe wordt tofu echt lekker? Waarom koken Italianen met veel olijfolie? Het antwoord op deze - en nog veel meer - vragen lees je in dit boek dat gaat over 11 ingrediëntgroepen, van aardappelen tot zeewier. We vertellen je met welke technieken je ze het beste kunt bereiden en vooral ook waarom dat zo is. Al deze kennis helpt je om maximaal smaak te halen uit plantaardige en vegetarische producten. En als je die smaak eenmaal te pa...
maandag verzonden
Verrot Lekker
Zelf fermenteren, eenvoudig, lekker & gezond
2021 || Hardcover || Christian Weij || Bertram + de Leeuw Uitgevers BV
Sinds de verschijning van Verrot lekker in 2015 heeft fermenteren in Nederland een vlucht
genomen en zijn er meer dan 20.000 exemplaren van dit boek bij enthousiaste fermenteerders
terechtgekomen. Tijd dus, voor een herziene uitgave, met twee volledig nieuwe hoofdstukken.
Eén hoofdstuk over basis fermentatietechnieken en het spectaculaire hoofdstuk ‘Verrot
Spannend’ met zesentwintig bijzondere recepten voor de gevorderde fermenteerder.
Fermenteren is het functioneel laten rotten van voed...
maandag verzonden
Cocina Latina
Liefdevolle familierecepten
2021 || Hardcover || Wereldouders || Bertram + de Leeuw Uitgevers BV
In Latijns-Amerika is samen aan tafel gaan heel belangrijk. Het is een plek van verbinding en er is altijd plaats voor meer mensen. De recepten van de (over)grootmoeders, verbinden de Latijns-Amerikanen met wie ze zijn, de tradities en waardes die ze delen. De beste maaltijd is die van mama en het belangrijkste ingrediënt is liefde.
Cocina Latina is ontstaan vanuit liefde voor Latijns-Amerika, haar bewoners en haar keuken. Het is een warm, kleurrijk, persoonlijk en gevarieerd boek. Met gere...
maandag verzonden
Happy Food Life
Onze 50 favoriete recepten
2024 || Hardcover || Mascha e.a. || Bertram + de Leeuw Uitgevers BV
Hi, wij zijn Mascha en Gregor en na ruim 10+ jaar vloggen hebben wij eindelijk een kookboek gemaakt! Veel recepten kunnen mensen herkennen uit onze vlogs (Beautygloss en Vloggloss). Regelmatig hebben we vragen gekregen of we de recepten wilden delen. Dus bij dezen: een bundel van onze ultieme favoriete recepten. Van toetjes tot aan ontbijtjes. Dit zijn de recepten die wij hier in huis het allerliefst maken.
maandag verzonden
Mijn receptenboek
Lekker en simpel
2020 || Hardcover || Sofie Chanou e.a. || Bertram + de Leeuw Uitgevers BV
Verzamel je favoriete recepten in je eigen ‘Mijn receptenboek’! Zo raak je nooit meer je moeders tomatensaus kwijt, het recept van de gehaktballen die oma altijd maakte of de lekkere ovenschotel van de buurvrouw. Vul een voorgedrukte pagina in of gebruik een lege pagina om je creativiteit de vrije loop te laten. Of je nou een lekker recept uitprint, uit een tijdschrift knipt of dat je het zelf schrijft, het kan allemaal!
Houd het lekker overzichtelijk met de meegeleverde tabbladstickers ...
maandag verzonden
Verrot lekker desembrood
eenvoudig bakken zonder gist
2024 || Hardcover || Christian Weij || Bertram + de Leeuw Uitgevers BV
Desembrood is niet zomaar een broodsoort. Het is een manier van leven. Het herinnert ons aan de eenvoud en schoonheid van het bakken en de vreugde van iets creëren met onze eigen handen.
In dit boek leer je alles wat je moet weten om een desem-expert te worden. Het behandelt de basisprincipes van het maken van een desemstarter: van het kiezen van het juiste meel tot het voeden en onderhouden van je starter. Je onderzoekt de fijne kneepjes van de fermentatie en toont hoe je dit proces kunt b...
maandag verzonden
Plantaardig
80 dagelijkse recepten uit de keuken van een gepassioneerde chef
2022 || Hardcover || Alexander Gershberg || Bertram + de Leeuw Uitgevers BV
PLANTAARDIG is een unieke culinaire gids voor een rijk, smakelijk en volwaardig plantaardig eetpatroon. Ontdek hoe je heerlijk en eenvoudig kunt koken op basis van granen, bonen, wortelgroenten, groene groenten, zeegroenten en leer hoe je zelf groenten kunt fermenteren.
Alexander Gershberg laat je kennismaken met de veelzijdigheid van de plantaardige keuken, versterkt door bijzondere Japanse en Israëlische smaaksensaties en kooktechnieken. Deze twee wereldkeukens zijn het toneel voor een ni...