Zoekfilters
Geen verdere filters gevondenEten en drinken algemeen (3)
morgen verzonden
Indorock
Indonesische smaken in een nieuwe jas
2019 || Hardcover || Vanja van der Leeden e.a. || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar
In Nederland kennen we vooral de Indische keuken, terwijl de Indonesische keuken natuurlijk nog veel meer in zich heeft. En met al zijn aromatische planten en specerijen knalt hij van de smaken: diepzuur van tamarinde, gedurfde hartigheid van trassi, boterige pandan, geurig citroengras, weelderige kokos, peperige laos.
Het kookboek Indorock herdefinieert de Indonesische keuken en steekt ’m in een nieuwe jas. Verwacht geen ingewikkelde fusion, maar verrassende nieuwe combinaties met het vert...
morgen verzonden
Insane
Gekmakend lekker en best gezond
2022 || Hardcover || Vanja van der Leeden || Nijgh & Van Ditmar || met inkijkexemplaar
In Insane laat Vanja van der Leeden zien hoe ze een balans vond in haar eetgedrag en hoe ze doorgaans thuis eet. Dat is meestal gezond en altijd lekker. Het zoveelste boek over gezond eten, dus?! Ja, maar wacht even. Het is geen dieetboek en je krijgt er ook geen zogenaamde ‘glow’ van.
Insane is een eerlijk verhaal over een divers en gebalanceerd eetpatroon.
Vanja brengt haar persoonlijke eetfilosofie met humor en relativering. In Insane toont ze hoe ze van maniakale boulimiapatiënt vera...
morgen verzonden
Indostok
De 25 beste satérecepten + 50 bijgerechten
2020 || Hardcover || Vanja van der Leeden || Nijgh & Van Ditmar
Sissend van smeltend vet, krokant door gebrande ketjap, tikkie rokerig van de houtskool. Saté is een van de geneugten des levens en ook nog eens volledig ingeburgerd in de Nederlandse eetcultuur. Denken we althans. Wordt saté bijvoorbeeld altijd met pindasaus gegeten? Welnee.
In Indostok duikt Vanja van der Leeden in de wereld van dit populaire Indonesische streetfood en dat leverde maar liefst 25 recepten op. Van traditionele receptuur tot haar inmiddels bekende ‘nouveau indo style’. D...