Zoekfilters
Studieboeken (5)
maandag verzonden
Veilig voedsel / Druk 4
Microbiologische principes, chemische en fysische factoren
2022 || Paperback || Roelina Dijk || Boom
Veilig voedsel is een boek dat niet mag ontbreken op de lijst van studenten Voeding & Diëtetiek. Het geeft op heldere wijze inzicht in de factoren die een rol spelen bij de bereiding van veilig voedsel met een focus op de microbiologische kant. Daarnaast gaat het boek ook in op wetgeving en voedselveiligheidssystemen.
Alle denkbare onderwerpen gerelateerd aan voedselveiligheid komen in dit boek aan bod, zoals de groei van micro-organismen, besmetting, bederf, voedselinfecties en/of -vergifti...
maandag verzonden
Voeding bij gezondheid en ziekte / Druk 8
2021 || Paperback || Nelleke Stegeman || Noordhoff || met inkijkexemplaar || ook als eBook
- Geeft professionals inzicht in wetenschappelijk gefundeerde kennis over voeding en biedt praktische tools; - helpt om feiten over voeding van fabels te onderscheiden en leert kritisch te redeneren; - aandacht voor de psychosociale factoren van voedingsgedrag.
De coronacisis heeft opnieuw duidelijk gemaakt hoe belangrijk voeding is voor onze gezondheid. Goede voeding zorgt voor een gezond microbioom, voorkomt overgewicht en zorgt voor een goede weerstand. Professionals in de gezondheidzorg, ...
maandag verzonden
Wat is nu gezond? / Druk 23
fabels en feiten over voeding
|| Paperback || Martijn B. Katan || Bert Bakker
De bestseller van de onbetwiste autoriteit op voedselgebied
Martijn Katan beschrijft in Wat is nu gezond? wat er wetenschappelijk vaststaat over voeding en gezondheid. Hij loopt met de lezer de dag door van ontbijt tot bedtijd en geeft aan wat bewezen gezond is, wat een fabel is en wat nog niet goed is onderzocht. Katan besteedt ook aandacht aan voeding en zwangerschap, voedsel en klimaat, wat en hoeveel je moet drinken, sport, de slanke lijn en aan vragen van kinderen over voeding.
In deze g...
maandag verzonden
Zakboek Diëtetiek (Heruitgave)
2020 || Paperback || Hinke Kruizenga e.a. || VU University Press || met inkijkexemplaar
maandag verzonden
Hoe smaakt het? / Druk 2
Nieuwe inzichten uit de wetenschap van proeven en ruiken
2022 || Paperback || Garmt Dijksterhuis || Eburon || met inkijkexemplaar
Hoe komt het dat je proeft wat je proeft, en ruikt wat je ruikt? Er bestaan tal van boeken over lekker eten, maar slechts weinig boeken leggen uit hoe het komt dat je ‘lekker’ van ‘vies’ kunt onderscheiden.
Proeven doe je met je tong en ruiken met je neus, maar hoe werken ze eigenlijk? In dit boek leer je meer over de vele aspecten van smaak en reuk, over de wisselwerking tussen het voedsel en de zintuigen, maar vooral ook over het grote belang van de psychologie bij proeven, ruiken, ...