Zoekfilters
Geen verdere filters gevondenResultaten (4)
morgen verzonden
Wildplukken
De Buitenkeuken. Recepten het hele jaar rond
2024 || Hardcover || Leoniek Bontje e.a. || Terra || met inkijkexemplaar
Leer de meest voorkomende eetbare wilde planten te herkennen en te gebruiken met Wildplukken in de hand. Het plukteam van De Buitenkeuken neemt je in dit boek mee op plukdagen door het hele jaar. Met de oogst van een plukdag bereid je de heerlijkste gerechten. Beschrijvingen van meer dan 60 planten, de medicinale werking per plant, tips en veel recepten. Met recepten van wildplukker Leoniek Bontje en voedingscoach Yvet Noordermeer, fotografie Bella Thewes, concept en styling Kamer 465, Anya v...
morgen verzonden
Plant als medicijn / Druk 5
Maak je eigen natuurlijke apotheek
2024 || Hardcover || Leoniek Bontje || Terra || met inkijkexemplaar
Buiten vind je allerlei planten om je eigen medicijnen te maken, van wondspray van duizendblad tot tincturen van eik of kastanje voor het versterken van je aderen. Leoniek Bontje, auteur van de bestseller Wildplukken, richt zich na haar opleiding tot kruidenkundige vooral op de geneeskrachtige werking van planten. Ze laat in Plant als medicijn zien hoe gemakkelijk je je eigen geneesmiddelen van planten maakt. Voor elk lichaamssysteem, zoals het zenuwstelsel en de spijsvertering, beschrijft Le...
Meer wildplukken
Eetbare en geneeskrachtige wilde planten en hun giftige lookalikes
2024 || Hardcover || Leoniek Bontje || Terra
Het succesvolle eerste boek van Leoniek Bontje, Wildplukken, gaat over eetbare en medicinale planten die je tegenkomt op je pad. Tijdens de wildplukworkshops die zij organiseert krijgt ze vaak vragen over met welke giftige planten je ze kunt verwarren. Een vergissing is snel gemaakt en zeker niet zonder gevolgen. Het idee van 'baadt het niet, dan schaadt het niet' gaat bij planten niet op: veel planten zijn eetbaar, maar sommige zijn licht giftig of zelfs dodelijk, zoals de taxusbes of vinger...
Zuurgoed
Zelf groente en fruit fermenteren
2024 || Hardcover || Sanne Zwart || Terra
Wat te doen met restjes groenten? Weggooien is zonde, dat moet anders kunnen! Sanne Zwart is fermentatie-expert en oprichter van RotPotĀ® in Rotterdam. Zij biedt met Zuurgoed een praktisch basisboek over fermenteren voor iedereen die thuis aan de slag wil gaan. Want fermenteren is de ideale manier om de restjes uit je koelkast te transformeren tot heerlijk tafelzuur. Het is leuk om te doen, levert bijzondere, gezonde en supersmaakvolle producten op en voorkomt voedselverspilling. In dit boek ...