Zoekfilters
Geen verdere filters gevondenResultaten (6)
morgen verzonden
Vrije ruimte
filosoferen in organisaties : klassieke scholing voor de hedendaagse praktijk
2013 || Paperback || Jos Kessels e.a. || Boom
In organisaties is grote behoefte aan vrije ruimte. Dat blijft meestal een vrome wens. Dit boek legt uit wat het belang is van vrije ruimte en hoe deze tot stand kan worden gebracht. Klassieke scholing voor de hedendaagse praktijk.
Verantwoording afleggen speelt een steeds belangrijkere rol in organisaties: klopt het wat we doen? Is dit waar het ons om begonnen is? Dit soort vragen stellen en beantwoorden is noodzakelijk en lastig tegelijkertijd. Daar is een vorm van gesprek voor nodig die is...
morgen verzonden
De indringer / druk 1
gevolgd door De stad in de verte
2002 || Paperback || Jean-Luc Nancy || Boom
Jean-Luc Nancy is een van de meest vernieuwende filosofen uit Frankrijk, wiens naam thans overal ter wereld klinkt. Een hoogst persoonlijke ervaring gaf de aanzet tot een essay waarin denken en leven in elkaar overlopen. De Indringer is het relaas van een harttransplantatie. Om te kunnen blijven leven moest Nancy een 'Fremdkörper', een indringer in zijn eigen lichaam toelaten. Daardoor worden bestaande ideeën over eigendom, intimiteit en integriteit danig verstoord.
Het lichaam, of het opp...
morgen verzonden
De groei van kennis / Druk 5
2002 || Paperback || K. Popper || Boom
morgen verzonden
Boom klassiek Het menselijk inzicht / Druk 2
een onderzoek naar het denken van de mens
2002 || Paperback || D. Hume || Boom
morgen verzonden
Modes in management
een filosofische analyse van populaire organisatietheorieen
2002 || Paperback || R. ten Bos || Boom
morgen verzonden
Voor het eten - Filosofie en ethiek van voeding
filosofie en ethiek van voeding
2002 || Paperback || M. Korthals || Boom
Wat is goed eten, goed produceren, goed leven? "Voor het eten" maakt de balans op van reflecties over voeding uit het verleden en ontwikkelt tevens de uitgangspunten voor een hedendaags denken over voeding. Verder worden de belangrijkste thema's van de filosofie en ethiek van voeding behandeld, zoals de vraag naar de rechtvaardiging van vlees eten, de aanvaardbaarheid van nieuwe technologieën, mondialisering van voedselproductie en de eigen verantwoordelijkheid van consumenten.
Ons lichaam ...