Resultaten (12)
Deeg
50 verrassende recepten uit de keuken van Tante Fanny
2025 || Paperback || Spectrum
50 lekkere en makkelijke recepten met het verse deeg van Tante Fanny!
Galette, plaattaart, flammkuchen, focaccia, tarte-tatin, quiche… met de verse degen van Tante Fanny wordt het bereiden van de heerlijkste gerechten een fluitje van een cent. Het deeg, al klaar op een handig bakpapiertje, is zó uit te rollen en verkrijgbaar bij de supermarkt. Met slechts 5 verschillende soorten deeg biedt Tante Fanny eindeloze mogelijkheden: van hartig tot zoet, vegetarisch, plantaardig of met...
maandag verzonden
Het sportkookboek voor wielrenners
2023 || Paperback || Stephanie Scheirlynck || Lannoo
Eet en drink als een topwielrenner om jouw eigen sportieve uitdagingen aan te gaan. De Sportkookboeken van Stephanie Scheirlynck leren iedere sporter wat, hoeveel en wanneer je moet eten en drinken om optimaal te sporten en te presteren. In Het sportkookboek voor wielrenners vind je vijftig nieuwe recepten en vijftien klassiekers afgestemd op jouw favoriete sport. Dankzij de nog eenvoudigere recepten spendeer je vanaf nu minder tijd in je keuken zodat er meer tijd overblijft om te sporten. En...
Op grootmoeders wijze
2025 || Paperback || Stefan Ruysschaert || Maklu, Uitgever
Grootmoeders keuken zorgt bij velen voor een nostalgisch en zelfs feestelijk gevoel. Vroeger was het toch zo lekker. Of het nu door het rijkelijke gebruik van boter was of niet, grootmoeders gerechten waren altijd beter. Recepten worden soms generaties op generaties doorgegeven. Wie heeft geen herinneringen aan de wafels of pannenkoeken uit zijn kindertijd? Of aan de gezelligheid bij klassiekers als konijn met pruimen? Grootvader was misschien duivenmelker en maakte wel eens een duifje klaar ...
maandag verzonden
Zuurkool
een werelds gerecht
2024 || Paperback || Carrie Tanis || GigaBoek
Zet de hele wereld op je bord met ‘Zuurkool, een werelds gerecht’. Een smaakvolle reis langs 25 landen waarin zuurkool de hoofdrol speelt. Dit kookboek laat zien hoe dit veelzijdige ingrediënt zich heeft geworteld in diverse culturen over de hele wereld. Zuurkool, bekend om zijn knapperige textuur en verfrissend zure smaak, is niet alleen een bron van vitamine C, antioxidanten en probiotica, maar ook een culinaire kameleon. In dit boek vind je de klassieke bereidingswijzen naast innovati...
maandag verzonden
Bloedgroepdieet
voor elke bloedgroep een eigen programma voor voeding, gezondheid en beweging
|| Paperback || Peter D'Adamo || VBK Media || met inkijkexemplaar
Op overtuigende wijze toont D'Adamo aan dat er een verband bestaat tussen iemands bloedgroep, zijn gevoeligheid voor bepaalde ziekten, vitaliteit, psychische gesteldheid, voeding en lichamelijke activiteit. Wat voor de een goede voeding is, kan voor de ander zelfs slecht zijn. Mensen met bloedgroep o varen wel bij een geheel ander voedingspatroon dan mensen met bloedgroep AB. Dit boek geeft voor elk van de vier bloedgroepen - 0, A, B en AB een eigen gezondheidsstrategie bestaande uit: een voe...
maandag verzonden
Zelf jam maken
50 vruchten - 150 recepten voor 4 seizoenen
2025 || Paperback || Lise Bienaimé e.a. || Forte
maandag verzonden
Nederlandse Voedingsmiddelentabel / Druk 52
2023 || Paperback || Stichting Voedingscentrum Nederland || Voedingscentrum Nederland || met inkijkexemplaar
De Nederlandse Voedingsmiddelentabel van het Voedingscentrum is voor iedereen die geïnteresseerd is in
voeding, de voedingswaarde van circa 1.500 voedingsmiddelen en de functies van voedingsstoffen.
In dit boek vind je:
- de gehaltes per 100 gram van de belangrijkste voedingsstoffen
- aparte tabellen voor alcoholgehaltes en visvetzuursamenstelling
- een tabel met standaard maten en gewichten
- een overzicht van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden voedingsmiddelen
- uitleg van voedingsnormen
- de aanbevelingen voor vitamines en minerale...
maandag verzonden
Surinaamse recepten van A tot Z / druk 1
|| Paperback || M. Sam-Sin-Hewitt
Surinaamse recepten van A tot Z van Muriel Sam-Sin Hewitt is een variëteit van wel 325 gerechten die de Surinaamse keuken zo aantrekkelijk maakt, zoals rijst met kouseband of bruine bonen uit de Creoolse keuken, roti en bara uit de Indiase keuken, bami en teloh uit de Indonesische keuken en witte rijst en chop soy uit de Chinese keuken. In het boek vindt de fijnproever de meest exclusieve experimenten, zowel voor de warme maaltijd als voor bij de borrel. Ook bevat het boek vegetarische recep...